Imbieriniai meduoliai;)
Sudėtinės dalys:
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Imbieras, maltas, 3 šaukštai
- Cinamonas, 1 šaukštelis
- Soda, 1 šaukštelis
- Gvazdikėliai, malti, 0.25 šaukštelio
- Druska, 0.25 šaukštelio
- Sviestas, kambario temperatūros, 170 gramų
- Cukrus, smulkus, 0.6 stiklinės
- Cukrus, rudasis, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Vanilė, ekstraktas, 1 šaukštelis
- Cukrus, truputį
Gaminimas:
Išsijojame miltus į dubenėlį, pridedame imbiero, cinamono, sodos, gvazdikėlių, druskos ir viską išmaišome.Išsukame minkštą sviestą su baltuoju bei ruduoju cukrumi.
Įmušame kiaušinį, įdedame vanilės ekstrakto ir išmaišome viską iki vientisos masės.
Į gautą masę suberiame sausus ingredientus ir išminkome tešlą.
Tešlą suvyniojame į foliją ir padedame bent 1 val. į šaldytuvą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Rankas pasimiltuojame, suformuojame meduolius ir sudedame juos ant paruoštos kepimo skardos bei apibarstome cukrumi.
Kepame apie 12-15 minučių.
Iškepusius paliekame atvėsti ant grotelių.
Skanaus!
PLAKTI LEDAI!!
Sudėtinės dalys:
- Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
- Cukrus, 2 šaukštai
- Grietinėlė, 1 stiklinė
- Vanilė, cukrus, truputį
Gaminimas:
Išplakus baltymus, dalimis supilamas cukrus bei vanilinis cukrus ir plakama, kol masė sutirštėja.Sumaišius su išplakta grietinėle, sudedama į indelius ir palaikoma šaldytuve 2—3 valandas.
Skanaus.
Šokoladiniai saldainiukai „Mocha“
Sudėtinės dalys:
- Kondensuotas pienas, skardinė, 1 vienetas
- Kava, miltliai, 1 šaukštas
- Šokoladas, pieniškas, 300 gramų
- Vanilė, 0.5 šaukštelio
- Sviestas, truputį
Gaminimas:
Formeles išklojame folija ir patepame sviestu.Kondensuotą pieną sumaišome su kava bei vanile ir, retkarčiais pamaišant, pakaitiname virš vidutinės ugnies apie 5-7 min.
Ištirpiname šokoladą ir šokoladą bei kondensuoto pieno masę maišant pilame į formeles.
Šaldome apie 2 val., kol masė gerai sustingsta.
Skanaus.
Manų chalva su karamele
Sudėtinės dalys:
- Manų kruopos, 225 gramai
- Pienas, 650 mililitrų
- Cukrus, 225 gramai
- Sviestas, 100 gramų
- Razinos, nebūtina, 110 gramų
Gaminimas:
Ant vidutinės ugnies užvirinkite pieną.Puode ant silpnos ugnies, maišydami mediniu šaukštu, ištirpinkite cukrų.
Kai cukrus šviesiai paruduos pilkite pieną. Cukrus tuoj pat kristalizuosis - neišsigąskite.
Palikite lėtai virti, kad galutinai ištirptų cukrus.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, berkite manų kruopas ir apkepkite, kol gražiai paruduos.
Baigus kepti supilkite karamelinį pieną ir viską išmaišykite, kol kruopos sugers skystį.
Patiekite su razinomis arba riešutais.
Skanaus!
Džiovintų vaisių, uogų ir riešutų saldainiukai
Sudėtinės dalys:
- Slyvos, džiovintos, 170 gramų
- Abrikosai, džiovinti, 50 gramų
- Razinos, 50 gramų
- Graikiniai riešutai, 50 gramų
- Medus, 1 šaukštas
- Citrinų sultys, 3 šaukštai
- Šokoladas, pieniškas, 100 gramų
Gaminimas:
Džiovintus vaisius, uogas ir riešutus sumalkite mėsmale.Į gautą masę sudėkite medų, citrinų sultis ir išmaišykite.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą.
Iš gautos masės suformuokite nedidelius kamuoliukus ir panardinkite juos į šokoladą.
Paruoštus saldainiukus sudėkite ant folijos ir palikite šaldytuve, kad sustingtų.
Skanaus.
Citrusinis limonadas
Sudėtinės dalys:
Gaminimas:
Nuplaukite vaisius.Nulupkite citrinų ir apelsinų žieveles ir jas susmulkinkite.
Sumaišykite citrinų ir apelsinų žieveles viename dubenėlyje.
Su sulčiaspaude išspauskite citrinų ir apelsinų sultis.
Sudėkite į sultis žieveles, 3 šaukštus cukraus, supilkite verdantį vandenį ir gerai išmaišykite.
Limonadą atvėsinkite, uždenkite ir palikite nakčiai šaldytuve.
Kitą dieną pridėkite į limonadą dar 1 šaukštą cukraus, išmaišykite, perkoškite, supilkite gazuotą vandenį ir patiekite.
Skanaus.
Avietinis limonadas
Sudėtinės dalys:
- Cukrus, 0.75 stiklinės
- Citrinų sultys, šviežios, 1 stiklinė
- Sirupas, aviečių, 250 mililitrų
- Vanduo, 4.5 stiklinės
Gaminimas:
Sumaišykite puode cukrų su 0,75 stiklinės vandens ir maišant virkite virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps.Cukrui ištirpus palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Sumaišykite ąsotyje ataušusį cukraus sirupą su citrinų sultimis ir likusiu vandeniu.
Supilkite į ąsotį aviečių sirupą, išmaišykite ir atšaldykite.
Patiekite šaltą su ledukais.
Dar galite įdėti aviečių.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą